T3 Vakfı Eğitmen Eğitimi Programı Bu Yıl Erzurum'da!

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında T3 Vakfı tarafından başlatılan çalışmalardan birisi olan Bilim Türkiye projesi 2020 yılında hayata geçirilmiştir. 2020 yılından itibaren proje kapsamında 2,3 milyon öğrenciye ulaşılmıştır.

Eğitmen Eğitimi programına ev sahipliği yapan Bilim Erzurum ise açılmış olduğu 2022 yılından beri 257.000'den fazla öğrenciye eğitim vermiştir.

Bilim Türkiye; bilim ve teknolojiyi geniş kitlelere ulaştırarak bilim iletişimini sağlamayı, toplumda bu alanlara olan ilgiyi artırmayı ve üretken, takım çalışmasına yatkın bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

11-13 Eylül tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek olan T3 Vakfı Eğitmen Eğitimi Programı, Bilim Türkiye ve Keşif Kampüsü eğitmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu özel program, Türkiye, Kıbrıs ve Azerbaycan'daki toplam 25 merkezden 125 eğitmen ve 25 merkez yöneticisinin katılımıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

3 gün süren eğitimde eğitim bilimleri, doğa bilimleri, teknoloji, astronomi, matematik, tasarım, girişimcilik ve tarım alanlarına yönelik olarak atölye eğitmenlerinin eğitimleri sırasında ihtiyaç duyabilecekleri 30 farklı başlıkta eğitim uygulandı. Programın ilk günü pedagojik eğitimler uygulanırken ikinci ve üçüncü günlerinde alan bazlı eğitimler gerçekleştirildi.

Programın kapsamlı içeriğinin yanı sıra katılımcılar,yerel kültür gezisi fırsatları da buldular. Bu sayede katılımcılar hem profesyonel gelişimlerini artırararak keyifli bir kültürel deneyim yaşadılar.